OnlineClassRoom

På Musikundervisning.se har vi utvecklat vårt egna OnlineClassRoom vilket inte kräver extra inloggningar eller nedladdningar eller annan mjukvara att använda. Allt sker via vår säkra plattform. Det gör det enkelt och smidigt att få tillgång till musiklektioner online utan att försämra kvaliteten på undervisningen; faktiskt så berättar en del lärare och studenter att de upplever en störra musikalisk utveckling när de lär sig online!

Hur det fungerar

När du har kommit överrens med din lärare att lektionen kommer att äga rum online och när den har lagts till i kalendern, kommer den att synas på din ‘Kommande Lektioner’ översikt på ditt student-dashboard. Bredvid lektionen finner du en länk som du kan trycka på vilket kommer att ta dig till ditt Klassrumonline™.

Länken är aktiv 2 timmar innan lektionen startar så du har tid att kontrollera att den fungerar smidigt. På schemalagd starttid kommer du att träffa din lärare och lektionen kan börja.


Det enda du behöver för att komma igång med lektionerna online är en mikrofon och en webb-kamera. Du kan enkelt starta med vad som finns inbyggt i din dator eller mobila enhet.

Funktioner i våra KlassrumOnline™

På KlassrummetOnline™ är det möjligt att justera videoinställningar, växla mellan olika kameror, spela in videoklipp, dela filer, rita på whiteboarden online, spela på det virtuella pianot och mycket mer. Varje funktion är desginad för att stötta inlärning och skapar en så komplett inlärning som möjligt.


Om du spelar in ett videoklipp under musiklektionen kommer det automatiskt att lagras i filbiblioteket på ditt Dashboard. Om du spelar in en vald övning kan du gå tillbaka och kolla på den flera gånger. På så vis kan du få den fulla upplevelsen utanför dina schemalagda lektioner.


Läs också: 6 fördelar med musiklektioner online som du kanske inte har tänkt på..